Výzva!

23.06.2011 09:55

 

VÝZVA!

Vážené kolegyne, vážení kolegovia!

 

Dnes bolo poštou na adresu dotknutých štúdií zaslané naše stanovisko aj s menami hercov uvedených v zozname, uverejnených na týchto stránkach.  

 

Nedajte sa prosím Vás ovplyvňovať šíriteľmi názorov ako: aj tak nič nedosiahnete, zavolajú iných, aj tak to nevydržíte a podobne. Tromfy máme v rukách my, bez nás (k dnešnému dňu 124 ľudí) žiadny dabing nevyrobia. Aj tak ide len o zisk štúdií a s TV Markíza to nemá nič spoločné.  Zarábate na seba, alebo na štúdiá?

 

Ak však chceme niečo dosiahnuť musíme byť jednotní. Nikto z nás neodmieta prácu, odmietame honorár, ktorý má byť maximum 1,49 euro! A aké je minimum jedno euro, alebo 50 centov?!

 

Musíme si uvedomiť, že ak sa na to vykašleme ovplyvní to aj honoráre pre iné televízie. V Bratislave je niekoľko ďalších štúdií, ktoré sú okamžite pripravené vyrábať podľa našich podmienok.

 

Každý z nás má svoju cenu, či robí hlavné postavy, vedľajšie alebo zbory . A tá je minimálne 1,66 euro za 30 sekundovú slučku. Nezabúdajte na to!

 

Veríme, že štúdiá pochopia našu silu a zmenia svoju kartelovú dohodu. Ak nie, nesmieme ustúpiť!

 

Asistentkám hovorme, že prídeme, ale za 1,66 euro za slučku. Zapísaním sa na zoznam sme sa k niečomu zaviazali, nenapľujme do tváre iným, ani sebe! Je to na každom z nás!

 

PS: Oslovme aj tých, ktorí na zozname nie sú, bojujeme predsa aj za nich.