Oznam dabingových štúdií, vyrábajúcich pre TV Markíza a reakcia hercov

20.06.2011 17:37

 

 

 

REAKCIA HERCOV

 

Vážení majitelia štúdií ATIZ, ARTEFAKT, DIMAS, ENTER, MAGIC VOICE a VDSP,

    dovoľujeme si Vás informovať, že podmienky, za ktorých máme vyrábať dabing pre TV Markíza, sú pre nás absolútne neprijateľné! Štúdiá vyrábajúce pre TV JOJ, robia za tie isté peniaze od televízie JOJ už dlho a na honoráre hercom nesiahli! Vyhovárať sa na hospodársku krízu je absurdné!

 

    20 rokov je náš honorár na rovnakej úrovni, platy v SR za ten čas štatisticky v priemere stúpli o 21%, ceny všetkého okolo nás sa zvýšili 10-násobne, zo zákona odvádzame povinne 2% z každého honoráru a zníženie honoráru za slučku na 1,49 eur teda na 44,88 Sk je viac ako 10-percentné zníženie!

 

    A to sa medzičasom dĺžka slučky potichu predĺžila z 30 na 40 a viac sekúnd, štúdiá vykupujú naše autorské práva, čím prichádzame o tantiémy, a o z našej strany tichom tolerovaní vyplácania honorárov s troj a viac mesačným oneskorením ani nehovoríme!

 

    Sú medzi nami kolegovia, ktorí už podľahli tlaku štúdií vyrábajúcich pre TV Markíza a robia slučku za v  prepočte 40 Sk, alebo za paušálny honorár. Je to ich vec a slobodné rozhodnutie.

 

    Na stránke www.slovenskydabing.webnode.sk je zoznam hercov, ktorí nebudú od 1.7.2011 vyrábať dabing za menej ako 1,66 eur za slučku.

 

    Prehlásenie aj s menným zoznamom podporovateľov nájdete v rubike O nás (vľavo hore). 

 

 

 

 

 

 

Úvodná stránka

KONIEC

14.08.2011 12:18
Vážení priatelia. Vzhľadom na to, že pomerne vysoké percento ľudí svoj "podpis" pod vyhlásenie po prvých osloveniach zo štúdií porušilo a nechalo sa veľmi rýchlo zlomiť a veľkou rýchlosťou prestali trvať na tom, čo pred tým sami rozhorčene tvrdili, sme usúdili, že žiadny zoznam už nemá...

Výzva!

23.06.2011 09:55
  VÝZVA! Vážené kolegyne, vážení kolegovia!   Dnes bolo poštou na adresu dotknutých štúdií zaslané naše stanovisko aj s menami hercov uvedených v zozname, uverejnených na týchto stránkach.     Nedajte sa prosím Vás ovplyvňovať šíriteľmi názorov ako: aj tak nič...

Oznam dabingových štúdií, vyrábajúcich pre TV Markíza a reakcia hercov

20.06.2011 17:37
      REAKCIA HERCOV   Vážení majitelia štúdií ATIZ, ARTEFAKT, DIMAS, ENTER, MAGIC VOICE a VDSP,     dovoľujeme si Vás informovať, že podmienky, za ktorých máme vyrábať dabing pre TV Markíza, sú pre nás absolútne neprijateľné! Štúdiá...

Prehlásenie

14.06.2011 22:39
Prehlásenie aj s menným zoznamom podporovateľov nájdete v rubike O nás.